Ударна помощ за българския бизнес: Министерството на иновациите и растежа е

...
Ударна помощ за българския бизнес: Министерството на иновациите и растежа е
Коментари Харесай

Пеканов: Подпомагаме с 735 млн. лева българския бизнес

Ударна помощ за българския бизнес: 

Министерството на нововъведенията и растежа е първото, което отпуска пари по Националния проект за възобновяване и резистентност. Процедури за 735 млн. лв. безплатни средства потичат към българския бизнес до края на годината, от тях 600 млн. лева единствено по Плана, написа.

Това оповестиха вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев, които откриха онлайн информативен ден за опциите за българския бизнес по Националния проект. Във форума участваха представители на 1500 компании, оповестиха от министерството.

Средствата по този инструмент на Европейски Съюз ще създадат българската стопанска система по-силна и по-ефективна и тя ще се усъвършенства по доста от значимите критерии, изключително във връзка с цифровия и зеления преход, съобщи вицепремиерът Пеканов. Той посочи, че би трябвало да се обезпечи средствата да бъдат предоставени по най-бързия и транспарантен метод.

По думите му Европа се намира в тежка обстановка, само че тя ни дава и опция да създадем рационализация и да сложим стопанската система ни на една по-силна основа. " Малките и междинните предприятия са моторът и гръбнакът на българската стопанска система, в тях е главната част от заетостта, в тях се случват нововъведенията и ние ще продължим да вършим всичко допустимо за тяхното развиване ", добави вицепремиерът.

Пред бизнеса беше показана първата за България процедура от Плана за възобновяване и резистентност за " Технологична рационализация ". Министър Пулев акцентира, че тя е отворена за микро-, дребните и междинни компании и по нея може да се кандидатства до 21 септември. Той уточни, че процедурата е с бюджет 260 млн. лв., като по отношение на размера предприятията могат да получат сред 180 000 и 700 000 лева за ново съоръжение и програмен продукт. По думите му тази поддръжка ще даде глътка въздух на българските дребни и междинни компании.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР